Om företaget

Många människor som läser ”Automedon” förknippar detta med bilar i någon form. Samtidigt finns det häst o vagn i loggan vilket inte har med bilar att göra. Låt mig förklara hur det hänger ihop:

Automedon var en gud i det antika Grekland. En god Gud som hjälper andra goda Gudar i kampen mot dom elaka. Då Automedon arbetar för att byggnadsverk skall utföras säkert, korrekt och med hög kvalitet arbetar Automedon med byggherrar som också har denna ambition.

HISTORIK

Under åren har vi haft förmånen att leverera energitjänster till flera stora fastighetsägare och industriföretag.

Vi har under flera år varit ett av SWEDAC ackrediterat kontrollorgan på nivån ”Kvalificerad”. Automedon har utfört energideklarationer till många stora fastighetsägare.

I vår vision ingick att energideklarera för ett bättre klimat, vi erbjöd tjänster och analyser som ledde till energisparande åtgärder, lägre driftskostnader och högre värden på fastigheter.

Vi hade också förmånen att arbeta med utbyggnaden av det svenska 3G-nätet tillsammans med  och relationen till våra svenska myndigheter

Vi är också Sakkunnig vad avser kontroll av skyddsrum och har under många år utfört 100-tals inspektioner av dessa.

De senaste 10 åren har dock verksamheten i allt större grad övergått till arbete med ställverk och vindkraftverk, vilka så klart ingår i vårt intresse att arbeta inom områden som skall bidra till att skapa miljövänlig ”grön energi”.

Ibland, när tiden räckt till, har vi även arbetat med några mindre projekt för privatpersoner